Solvanggaard Islandske Heste V. Hansen og Olsdal.

Træning

Træning varetages af Katrine Olsdal.
 
Jeg arbejder, og nørder meget med grundridningen af hesten. Grundridningen er fundamentet for en flot og harmonisk equipage.
 
I det daglige træningsarbejde forsøges der, at gøre træningen afvekslende og interessant for hesten. Der rides blandt andet ud i naturen, løsspringes og longeres.
 
Med de helt unge heste, ( 1-3 år ) trænes mange forskellige ting.  Med dette menes, at alle unge heste, lærer at få vasket ben, man og hale. Sommer spray og showshine anvendes flittigt, da det er praktisk at kunne gå ud på marken og spraye alle heste uden grime. Ungheste lærer også fra start at være tryg i trailer.
Hvis hesten allerede fra føl får positive oplevelser ved trailer kørsel, er det vores erfaring, at det hænger ved hele deres liv.
De unge heste bliver også tidligt introduceret for trafik. Dette er et spørgsmål om sikkerhed da vores ridemuligheder foregår langs landevejen med tung trafik.
 
Gennem vores træning bevarer vi den naturlige respekt for mennesker, da ingen i familien er interesseret i lommeheste. Vi kan lide hånterbare heste, der kan tåle at blive udsat for mange prøvelser, men samtidig har respekt og holder afstand til os, når vi arbejder med dem.